Locatie

Korte Zuwe 2, Werkhoven

openingstijden

Ma - Vr: 9:00 to 17.00

Het verkopen van uw woning

In 6 stappen jouw woning succesvol verkopen!

01. Een goed gesprek

We beginnen bij het begin. Wij bereiden ons voor en we spreken bij u thuis af om uw gedachten en wensen te bespreken. We bekijken samen de woning en zullen je slimme (styling)tips geven, zodat we uw woning straks goed kunnen presenteren en verkopen. We meten de woning in en leggen u uit hoe we werken en wat u van ons kunt verwachten. Misschien hebt u ook hulp nodig bij het zoeken en kopen van een woning. Hier kunnen we u ook heel goed bij helpen!

Na ons gesprek beginnen we met het berekenen van de vraagprijs en wat uw woning waard is. Tijdens het gesprek bij u thuis geven wij ook aan wanneer u onze offerte zult ontvangen. Hierin staan de waardes, de onderbouwing van de waardes en ons voorstel met betrekking tot de verkoopkosten.

 

02. Start verkoop

U hebt onze offerte bekeken en we mogen voor u aan de slag. Gaaf! Dank voor het vertrouwen! Nadat u ons schriftelijk de opdracht hebt gegeven, gaan wij aan de slag om alles op papier te zetten. De gemaakte afspraken zetten we in de ‘opdracht tot dienstverlening’ die u digitaal ter ondertekening ontvangt. U ontvangt ook digitale (vragen)lijsten die je moet invullen t.b.v. de verkoop. 

Achter de schermen zijn wij druk bezig om het dossier op te bouwen. Zo verrichten wij o.a. recherche bij het Kadaster en vragen wij uittreksels, kaarten en het eigendomsbewijs op om een goed beeld te krijgen bij de eigendomssituatie. Vervolgens brengen we u in contact met onze fotograaf en stemmen we samen af wanneer uw woning op Funda staat en de wijze waarop we de bezichtigingen gaan uitvoeren.

 

03. de perfecte presentatie

Wij hechten veel waarde aan een goede presentatie. Makelaar Beverweert & Krommerijstreek werkt samen met een gespecialiseerde woningfotograaf die prachtige en realistische foto’s zal maken van uw woning. Hierbij is het vastleggen van de sfeer van de woning voor ons het uitgangspunt. Met ruim 41 miljoen bezoeken per maand op Funda wil je dat uw woning goed op Funda staat en vooral opvalt! Dit is dus dé kans om uw woning goed in de schijnwerpers te zetten. Om uw woning extra aandacht te geven op Funda, laten we niets aan het toeval over. Al onze woningen worden standaard met de meest uitgebreide opties op Funda gezet. Naast een prachtige fotoreportage, 360° foto’s en interactieve plattegronden maakt de videopresentatie het geheel helemaal af. Zo heeft u de meest complete en beste presentatie op Funda. 

 

04. Het is zover

Uw woning staat op Funda, in het landelijke NVM systeem, op onze site en op facebook. Wij bazuinen het rond en vertellen het aan iedereen. Kortom uw woning krijgt nu de beste aandacht! Van te voren hebben we samen met u een planning gemaakt voor de bezichtigingen. Wij gaan er van uit dat de telefoon roodgloeiend staat en de mailbox uitpuilt met contactaanvragen. Zoals samen met u besproken, plannen we vervolgens de bezichtigingen en voeren deze uit.

 

Tips voor de bezichtiging

Hoe meer ruimte in de woning hoe beter. Zorg ervoor dat uw woning zo netjes mogelijk is tijdens de bezichtigingen, dat het lekker fris ruikt, schone ramen zorgen voor helder licht. Uiteraard mag en moet er ook geleefd worden, dus het hoeft ook weer niet te overdreven worden.

 

Tuin en verlichting

Het is slim om wat extra planetn in de tuin of bij de voordeur te zetten. Een potentiële koper rijst of loopt vaak eerste even langs meerdere woningen die te koop staan, voordat ze besluiten een woning wel of niet te bezichtigen!

 

05. De beste deal

Het is vanzelfsprekend dat Makelaar Beverweert & Krommerijnstreek voor de beste deal gaat. Onze stijl van onderhandelen is transparant, integer en duidelijk voor alle partijen. Wij proberen partijen tot overeenstemming te brengen zodat iedereen het juiste gevoel heeft bij de deal. Ons eerste belang is uw belang! Wij zullen dan ook in goed en nauw overleg daadkrachtig de onderhandeling voeren namens u. Afhankelijk van de belangstelling kan het zijn dat we van tevoren samen een verkoop-/onderhandelingsstrategie kiezen.

 

De koopovereenkomst

Gefeliciteerd! De woning is verkocht! Een heugelijk moment. Nu het papierwerk. De dag dat partijen elkaar mondeling feliciteren is in veel gevallen voor de wet niet bindend. Wij gaan aan de slag om de overeenstemming zo spoedig mogelijk zwart op wit te hebben. Dit houdt in dat wij een koopakte opstellen en deze in concept naar u en de koper sturen. Wij nodigen jullie beide uit om de koopakte bij ons op kantoor te tekenen. Nu is de koop formeel gesloten.

 

Ontbindende voorwaarden

Het kan zijn dat de koper een hypotheek nodig heeft en daar een ontbindende voorwaarde voor heeft opgenomen in de koopakte. Of de woning bouwkundig wil laten keuren. Eventuele ontbindende voorwaarden hebben we samen besproken tijdens de onderhandeling en al dan niet geaccepteerd. Uiteraard adviseren wij u hierin. Geaccepteerde ontbindende voorwaarden staan in de koopakte. De 3 dagen bedenktijd is bij wet geregeld en bij een particuliere koper vrijwel altijd van toepassing.

 

06. De grote dag

Het inpakken en verhuizen is achter de rug. Puf… toch altijd weer een aderlating. Enfin, tijd om uw woning te leveren! We hebben in de tussentijd meerdere mails en documenten ontvangen van de notaris. De stukken die wij ontvangen van de notaris zullen we voor u controleren. Hierin staat onder andere het tijdstip van het transport/eigendomsoverdacht. Dat is het moment dat u en de koper bij de notaris een handtekening gaan zetten. Voordat we naar de notaris gaan inspecteren we samen met u de woning. Dit is de eindinspectie. We controlen of de woning geleverd wordt zoals we dat samen met u hebben afgesproken (inclusief eventuele roerende zaken die zijn meeverkocht) en we noteren de meterstanden. Nadat iedereen tevreden is met de oplevering vertrekken we richting de notaris.

Eenmaal aangekomen bij de notaris nemen we gezamenlijk de akte van levering/het eigendomsbewijs door. Deze akte zorgt ervoor dat de koper eigenaar wordt. Nadat jullie beide hebben getekend overhandig je de sleutels. De verkoop is hierbij rond!

Van harte gefeliciteerd!

 

Wilt meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier in. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Terugbelverzoek

    We komen graag met u in contact